Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

Újraéledő szövő tábor

A Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület tizenegy éve költözött el Jakabszállásról. Az ottani alkotóházban még aktív szövő élet volt. Örömmel jelenthetjük, hogy ezen a nyáron ismét szövő tábort tartottunk, Szabóné Klárika vezetésével, immár a nagykőrösi alkotóházunkban.

Az 11 részvevő zöme kezdőnek számít a szövés területén, noha hímzőként, gyapjúfonóként vagy fafaragóként már mind igen sikeresek, ismertek a saját városukban. Az oktatás tematikája a gyapjúszövés technikájának az elsajátítása volt. Az ügyes kezű hölgyek fokról-fokról tanulták meg az állványon szövés csínján-bínját. Nagyon gyorsan elsajátították az alapismereteket és szép alkotásokat készítettek. Kitartásukat és tehetségüket bizonyítják a csíkos tarisznyák és az aggatással készült mintakendők.

Egyik este vendégül látták a Kis István népdalkör tagjait, akik népdalaikból, népmeséikből összeállított csokrot nyújtottak át. Kedvességüket egy igazi alföldi étellel, bográcsos kemény lebbenccsel viszonozták.

Terveik szerint nem csak jövő nyáron találkoznak ismét a táborban, hanem évközben egy szövő szakkör keretében is folytatják alkotótevékenységüket.