Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

Táncház és batyusbál

Régen a kiskunsági tanyavilágban farsang idején, a hosszú téli estéken tartottak ilyen összejöveteleket, padkaporos bálnak is hívták. Míg az ünnepeken a család volt együtt, ezeken a formalitásoktól mentes estéken a szomszédok, komák, barátok is részt vehettek. A meghívó csak annyi volt: „Ha jöttök, lösztök, ha hoztok, ösztök.” Egy-egy háznál összejöttek, mindenki hozott magával valamilyen elemózsiát és némi innivalót. Néhány hangszer kísérete mellett énekeltek, táncoltak.

A Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület ezt a régi hagyományt szeretné tartani, azzal, hogy megszervezi 2015. február 21-én Izsákon a batyusbált. Fiatal néptáncoktatók segédletével csángó táncház várja a részvevőket szombat este 18 órától éjfélig.
Részvételi díj nincs. Minden részvevő hozzon magával egy tál pogácsát, szendvicset, süteményt vagy gyümölcsöt, amelyet svédasztalon elhelyezve közösen fogyasztunk el. Italvásárlás a helyszínen megoldott.
Jelentkezni lehet: dunatiszakozi@gmail.com vagy 30/838-5040
Mindenkit szeretettel várunk!