Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

Játék Céh kiállítása

A Játék Céh a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület egyik szakosztálya. Az ország különböző pontjain élő alkotókat tömöríti. A tagok rendkívül különböző anyagokból és technikákkal alkotnak, az egyetlen közös bennük, hogy játékot készítenek. A Játék Céh tagjai minden évben egy kiállításon mutatják be új alkotásaikat.

Az ez évi kiállítás megrendezésére a Biatorbágyi Faluházban került sor. Ez az érdekes épület valamikor vasútállomás volt. A régi váróterem ma kiállító teremként működik, itt került sor a Játék Céh kiállítására is.

A Céh tagjai közül 22-en küldték el alkotásaikat. A kiállításon láthattunk fonott várat és léghajót Markó Krisztinától, rongylabdát és csuhé angyalkát Czár Jánostól, karmantyú-babákat Barcsik Ibolya, kirakós fajátékot Horváth László és nemezjátékokat Gyulay Mária által. Tóth Lóránt fából készült istállót mutatott be faragott falovacskákkal, Gera Klára színes nemezmadarakat, Hellenbach Gabriella középkori párbajozó lovagokat textilből megvarrva. Pálfi János fából készült autókat, traktorokat, Szabóné Bognár Mária macikat és babákat mutatott be, de még sok minden más volt látható egészen a Sándor palota makettjéig Fuchs József által. Az alkotók közt népművészet mestere, népi iparművész, képzőművész, kézműves egyaránt található. A kiállítást Gera Klára, Hellenbach Gabriella, Gyulay Mária, Pálfi János, és Gémesné Deák Júlia rendezte.

A megnyitóra május 14-én került sor. Közreműködött a Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Iskola citera zenekara. A kiállítást Borbély László művészettörténész nyitotta meg, élmény volt hallgatni összeszedett, elemző, humorral és gondolatokkal teli méltatását.