Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

Anyaggyűjtés az Élő Népművészet Kiállításra

A XVI. Országos Népművészeti Kiállításra az előző évek gyakorlatának megfelelően a  válogatás régiónként történik. A dél-alföldi regionális koordinátor a Békés Megyei Népművészeti Egyesület. Az előzetes jelentkezést március 10-ig kell elküldeni a  jelentkezési lapon megadott címükre. Jelentkezési lap letölthető itt, a Dél-Alföld címszó alatt.
Egyesületünk tagjainak kecskeméti gyűjtési lehetőséget ajánlunk, Békéscsabára innen szállítjuk közösen az anyagot. Ezt, kérjük, jelöljék a jelentkezési lapon!
Május 20. és 31. között a Népi Iparművészeti Gyűjteményben (Kecskemét, Serfőző u. 19.) lehet leadni az alkotásokat, a múzeum nyitvatartási idejében.
Június 20-21-én lesz a békéscsabai válogatás a dél-alföldi regionális kiállításra.
A dél-alföldi, erdélyi és vajdasági alkotások kiállításának megnyitója 2015. július 20-án lesz Békéscsabán.
Az alkotások Budapestre szállítása 2015. szeptemberében történik, ahol országos zsűrizés lesz az Országos Népművészeti Kiállításra. A tervek szerint a kiállítás 2016. tavaszig látható a Néprajzi Múzeumban.
Kérjük, értesítsék ismerőseiket is a lehetőségről!
 
CsatolmányMéret
kiállítás jel.lap_.doc26.5 kB