Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

Mesterek és tanítványok kiállítás

NÉPMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS KECSKEMÉTEN

Mesterek és tanítványok - Az alkotó népművészet múltja, jelene és jövője a Duna-Tisza közén című kiállításunk megnyitója november 8-án, szombaton 11 órakor volt a Népi Iparművészeti Gyűjteményben.

A Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület e kiállítással szeretné megmutatni a Népművészet Mestere, a Népművészet Ifjú Mestere, valamint a Népi Iparművész címmel kitüntetettek munkáit a tanítványaik alkotásaival együtt. A hagyományőrzés és -átadás szellemében a mesterek tanítványait is szeretnénk bemutatni, mert ők képviselik a jövőt. A mesterek munkái mellett a tanítványok alkotásai az igazi bizonyítékok, hogy népművészet él, azaz a magyar kultúra egy fontos kincsét sikerült átörökíteni.

A megnyitón Balogh Melinda kalocsai népdalokat énekelt, majd Berei Andrea elnök köszöntötte a vendégeket. Felkérte Kriskóné Dávid Máriát, a Népi Iparművészeti Gyűjtemény igazgatóját, hogy ismertesse a kiállítás létrejöttét, célját. A kiállítást Dr. Agócs Gergely, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa nyitotta meg. Majd a Sárfehér Néptánc együttes tagjai Agócs Gergely dudakíséretével somonyi táncokat adtak elő.

Közvetlenül ezután Fűzi László és Polyák Albert a Nemzeti Művelődési Intézet vezetője megnyitotta a "Tíz ujjal óvatosan készített" c. társkiállítást, mely az NMI 2 éves OKJ-s nemezkészítő tanfolyamának vizsgamunkáit mutatta be. Nagy Mari és Vidák István átadták a hallgatóknak bizonyítványaikat.

Tekintse meg a kiállításokat a Népi Iparművészeti Gyűjteményben, Kecskeméten, a Serfőző u. 19. szám alatt! A nemez kiállítás december 7-ig, a népművészeti kiállítás március 10-ig látogatható.

További képek itt.