Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

Gönczöl Péter szekérkészítő

Gönczöl Péter vagyok, Kiskunhalason születtem 1965-ben, 1985-ben kerültem Kalocsára, azóta kisebb megszakításokkal itt dolgozom, és mit is készíthetnék Gönczölként, mint GÖNCÖL SZEKERET.
Édesapám asztalos volt, így már egész kicsi koromban megismerkedtem a fa illatával és csodáival. Egy kicsit eltértem a fától, karbantartó lakatos lettem, ezután következett 25 év katonaság. A barkácsolás, fúrás-faragás azonban mindig megmaradt.
Családi képek nézegetése közben jött az ötlet, hogy Édesapám is készített nekünk játékot, én is megpróbálkozom vele. Először családunkban lévő gyermekek részére készítettem szekeret.
A szekerek formája, kialakítása megfogott, egyre többet foglalkoztam velük, leginkább idős emberekkel való beszélgetésekből tudtam legtöbbet tanulni.
Virágtartó szekereim a régen használt lőcsös szekerek alapján készülnek, nem kicsinyített másolatok. Az általam készített szekerek mind egyedi Göncöl-szekerek.
Mindig foglalkoztatott az anyagok újra hasznosítása, átalakítása így kezdtem el a régi hordókkal foglalkozni. Ezekből készült már asztal, szekrény, vagy csak a legkisebbként gyertyatartó. Pár éve próbálkozom faragással és tűzírással is.
Rendezvényekre saját készítésű ügyességi játékaimat viszem magammal, a játék öröméért, mert játszani jó.
Tanítómesterem az élet, szeretettel odaadással kell bármilyen anyaghoz nyúlni, és az anyag meghálája a törődést.
Bízom benne, hogy munkáimmal sok örömet szerezhetek kicsiknek és nagyoknak egyaránt!


Elérhetőségeim:
Telefon: +36 20 9928522
E-mail gonczolpeter4@gmail.com
Facebook https://www.facebook.com/peter.szeker.gonczol
Instagram https://www.instagram.com/peter.szeker.gonczol/
https://goncol-szeker.webnode.hu