Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

XIX. Országos Fazekas Kiállítás

Kedves Barátaim, kedves Vendégek, kedves Szaktársak!

Rendhagyó évet hagyunk magunk után. Az ember életében igen ritkán, vagy sohasem fordul elő, hogy kényszerűség okán ennyire korlátozva legyen, mozgásában, munkájában, a közösségi élet gyakorlásában… és sorolhatnám. Mindannyian átérezzük, megszenvedjük ezt, alkotók és az alkotásokban gyönyörködni szeretők is. Az ember okos és erős lény, képes a nehézségeket felismerve a legjobb megoldásokat kiválasztani a túlélés hitében.

Mi, alkotók is ebben a hitben tettük a dolgunkat, a magunk és mások megörvendeztetése céljából is. Igaz, a személyes találkozások elmaradtak, helyettük az alkotó és a közönség az online térbe szorult. Virtuális kiállítótermek és koncerttermek sokasága egy-két kattintással. Igen, most csak a lájkok maradtak az emberi pillantások, kézszorítások helyett, de nem baj, az élet nem állt meg, vagyis nem akartuk, hogy megálljon. Tettünk érte, szervezők és alkotók, hogy Önöknek, akik úgyszintén kényszerűségből nem a valóságban tekinthették meg munkáinkat, hanem valahonnan a technika csodájából kifolyólag a „felhőből”, a gépükre talált képekkel érhették csak be, őszintén remélve azt, hogy így is tudtunk valamit adni. Bizonyítva azt is, hogy Kecelnek fontos esemény a FLORA Virágfesztivál, s annak testvérrendezvénye immáron 19. éve, az Országos Fazekas Kiállítás.

Mindezekért csak a köszönet és a hála mindazoknak a szaktársaimnak, akik ebben részt vettek, ugyanolyan hittel és energiával, mintha csak ott lettek volna.

Köszönöm a szaktársaim nevében is Kecel elhivatottságát, a szervezők lelkiismeretes, precíz munkáját, hogy ezt a kis virtuális kiállítást elkészítették.

Köszönjük a kiállítás látogatóinak, vásárlóinak türelmét, valamint azt is, hogy most az idén jobb híján lájkjaikkal jeleztek vissza, mintha csak ott lettek volna. Mi ebből erőt merítettünk a folytatáshoz.

A közelgő ünnep alkalmából mindenkinek egészségben gazdag, szeretetteljes, áldott karácsonyt, valamint boldog új esztendőt kívánok!

Kovács László fazekasmester

 

A programot a Magyar Művészeti Akadémia támogatta, a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület közreműködésével. Köszönjük!