Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

Lehotkai Judit

Lehotkai Judit vagyok, 1979-ben születtem Budapesten. A Jelky András Ruhaipari Szakközépiskolában technikusként vizsgáztam 1998-ban.
Egész életemben textilek, kiegészítők és ruhák között sündörögtem. A magyar népi hagyományőrzéshez 2016-ban érkeztem meg, mikor a Jóisten kinyitott számunkra egy kaput. Nagyobbik gyermekünk a gödi Búzaszem Általános Iskolában kezdte meg tanulmányait, amely iskola a hagyományőrzésre épül, a benne tanuló gyerekek életét a szervesen áthatja a néptánc, a népzene és mindenféle népi kézművesség.  Az iskola mindennapjait és ünnepeit meghatározza a magyar hagyományokra épülő, keresztény családias nevelés.
Kezdésként az iskola ünnepi ruháit, néptáncos ruháit kezdtem készíteni majd sorban jöttek a felkérések, és végül megalakult saját vállalkozásom amely Lenvirág Műhely néven tevékenykedik a mai napig.

Webshopom fő profilja a gyermek néptáncos és népviselet, de gyakran készítek felnőttek méretében táncos, fellépő és hagyományőrző ruhákat. Ezen termékek magas színvonalát a Hagyományok Háza Viseletkészítő tanfolyamának és szakoktatómnak Tajti Erzsébetnek köszönhetem, valamint a folyamatos tanulási vágynak amellyel belevetem magam az információgyűjtésbe mind a viseletek mind a számomra izgalmas hímzések terén. Beszprémy Katalin vezetésével népi hímző tanfolyamon is részt vettem, szintén a Hagyományok Házában.

Kora kalocsai hímzéssel díszített modern gyerekruháim illetve hagyományos mezőségi kislányruháim első helyezést értek el a 2022-es Békéscsabai Textiles Konferencia pályázatán.
Szabadidőmben a Búzaszem Iskola felnőtt néptáncos csoportjában táncolunk férjemmel, illetve nagy örömmel járok énekelni Navratil Andrea Dúdolójába, ahol számos tájegység népdalaival ismerkedhettem már meg.  A legtöbbször varrás közben is énekelek.
Kiemelten fontosnak tartom a gyermekek oktatásában a hagyományőrzés szerepét, hogy tisztában legyenek a gyökereikkel és tovább vigyék, megmutassák a magyarság népi értékeit.

Lehotkai Judit
viseletkészítő, népi hímző, ruhaipari technikus
E-mail: lehotkai.judit@gmail.com
Telefon: +36704119862
Web: www.lenviragmuhely.hu
Facebook : Lenvirág Műhely