Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

Kovács Miklós kékfestő mester

Kovács Miklós beleszületett ebbe a mesterségbe, hiszen a Kovács család 1878 óta foglalkozik kelmefestéssel. Az ükapa műhelye Kecskeméten volt, az utcát a mai napig Festő utcának nevezik.

Tanulmányai után esztergályosként dolgozott, de mikor édesapja megvette az első mintázógépet otthonra mégis a kékfestő mesterséget választotta, amelyben később hasznát vette eredeti szakmájának is. Előbb segédként dolgozott apjával, majd 1962-ben letette a kékfestő mestervizsgát, és saját műhelyt hozott létre. Tudását továbbadta családjának, két leánya, Gabriella és Mária mindketten kitanulták a kékfestő mesterséget.

A népi iparművész cím után 1985-ben a Népművészet Mestere címet is megkapta. 1995-ben az Év Mestere elismerésben részesült. 1995-1998 között a családjával együtt szakértőként tevékenykedett a szentendrei Néprajzi Múzeumban, egy eredeti kékfestő műhely kialakításában.

Műhely: 6066 Tiszakécske, Kőrösi u. 9.

Bolt: 2000 Szentendre, Bogdányi u. 36. Tel: 26/314-388,

http://www.kekfestokovacs.hu