Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

Gazsóné Kis Zsuzsa

A hímzéssel már kicsi gyerekként kapcsolatba kerültem, a mai napig alkotó hímzőnő anyukám révén. Palócföldön, Recsken születtem, a recski vagdalásos, borsóka és mesterke világában nőttem fel.

A hímzés eddigi életem során végig kísért, akkor is, ha örömem van, akkor is, ha bánat ér.

Ma már nem csak a palóc hímzések bűvölnek el, folyamatosan képzem magam, jelenleg is tanulok Békéscsabán, a kézi és gépi hímző szakképesítést adó tanfolyamon.

A szebbnél szebb népi hímzések közül még mindig a recski és a kalotaszegi vagdalásos a kedvencem, nagyon szeretem és szívesen készítem az erdélyi, békési és dunántúli hímzéseket is. Szeretek gyapjúval is hímezni, de a komádi hímzés is nagy kedvencem.

Munkáimat folyamatosan megméretem a népi iparművészeti zsűri előtt, hagyományos és modern kategóriában is vannak mester remek és míves termék minősítésű hímzéseim.

Szeretem a népi hímzést modern kiegészítőkre alkalmazni. A hosszú évek alatt felhalmozott tudásomat nagy örömmel osztom meg bárkivel, szívesen vállalok egyéni oktatást is. Jelenleg a Nemzeti Művelődési Intézet által indított és támogatott A SZAKKÖR munkájában veszek részt, a kecskeméti szakköröseknek segítem a népi hímzést elsajátítani.

Gazsóné Kis Zsuzsa  - hímző

Facebook: Tűvarázslatok

Insta: tuvarazs_zsuzsa