Tagjaink

Egyesületünk tagjai között fazekasok, szövők, hímzők, kosárfonók, nemezesek,  csipkeverők, fafaragók, kékfestők, játékkészítők, mézeskalácsosok, stb. vannak.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, kiállításokra, táborainkba, kézműves foglalkozá-sainkra.

Navigáció

Bejelentkezés

Egyesületünket megtalálja a Facebookon is

ASzakkör

Bedőné Manó Éva

Kecskeméten született. A vertcsipke-készítéssel 15 évvel ezelőtt, 50 éves korában ismerkedett meg. Miután a 3 alapverést megmutatták neki, teljesen önállóan könyvekből tanulta meg a csipkeverés alapjait, nagy-nagy szorgalommal. Elsősorban a magyar vertcsipkével, de külföldiekkel is foglalkozik. Több A és B kategóriás zsűrizett munkája van, szinte minden csipkefajtából. Ezek között szerepelnek a móga, a felvidéki, a csornai menyecskekendők tüllcsipkéi és a zoborvidéki csipke, valamint a külföldi stílusok közül pedig a chantilly, a rosalin, az arany és a cantu csipke. Szívesen viseli ruháin is saját csipkéit.

1998 óta tagja a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesületnek, 1999-től a Magyar Csipkekészítők Egyesületének, továbbá 2003 óta tagja az OIDFA Nemzetközi Csipkeszövetségnek.

2014-ben Kecskeméten második alkalommal szervezte meg a Nemzetközi Vertcsipke Fesztivált, hagyományteremtő céllal. Legfőbb célja, hogy minél szélesebb körben továbbadja az eddig megszerzett ismereteit.